Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Contractul De Renta Viagera

Contractul De Renta Viagera. Spre deosebire de codul civil anterior, care nu definea contractul de rentă viageră (rendită. Informatiile privind contract de renta viagera au un caracter informativ.  valabil la 29 apr 2019. 2.242 cod civil, prin contractul de rentă viageră o parte, numită debirentier, se obligă să efectueze în folosul unei anumite persoane, numită credirentier renta viageră se constituie pe durata vieţii credirentierului dacă părţile nu au stipulat constituirea acesteia pe durata vieţii debirentierului sau a. Renta viageră este un contract prin care o persoană numită credirentier înstrăinează, cu titlu gratuit sau oneros, un bun sau plăteşte o sumă de bani unei alte persoane numită debirentier.

Renta viageră este un contract prin care o persoană numită credirentier înstrăinează, cu titlu gratuit sau oneros, un bun sau plăteşte o sumă de bani unei alte persoane numită debirentier. De regulă, contractul de rentă viageră încetează la moartea persoanei, în favoarea căreia a fost constituită, putînd înceta însă şi prin reziliere. Renta viagera este un contract consensual , fiind valabil incheiata prin simplul acord de vointa al partilor. 1647 cod civil, contractul de renta viagera este un contract aleatoriu, a carui rezolutiune nu poate fi ceruta de catre credirentier pentru neexecutare. Renta viageră se constituie pe durata vieţii credirentierului dacă părţile nu au stipulat constituirea acesteia pe durata vieţii debirentierului sau a unei terţe persoane determinate.

2
2 Source from : Libris
Pentru garantarea platii ratelor de renta viagera, la datele stabilite, constituie ipoteca in primul rang in favoarea mea, credirentierul(a), asupra terenului in suprafata de., situat in. Prin contractul de renta viagera o parte, numita debirentier, se obliga sa efectueze in folosul unei anumite persoane, numita credirentier, prestatii periodice, constand in sume de bani sau alte bunuri fungibile. 1647 cod civil, contractul de renta viagera este un contract aleatoriu, a carui rezolutiune nu poate fi ceruta de catre credirentier pentru neexecutare. Prin contractul de rentă viageră o persoană înstrăinează un bun sau plăteşte o sumă de bani (capital) în schimbul unei prestaţii periodice în bani, care urmează a i se plăti până la decesul său (renta viageră). Contractul de renta viagera e reglementat prin art.

Şi totuşi, rezoluţiunea contractului va fi posibilă atunci când părţile au înscris în contract un pact comisoriu expres.

Contractul de renta viagera e reglementat prin art. Contractul de rentă viageră este un contract translativ de proprietate şi, de obicei, aleatoriu, cea din urmă caracteristică fiind specifică acestui tip de contract, întrucât în cazul rentei constituite cu titlu oneros atât debirentierul, cât şi credirentierul au atât şanse să câştige fiecare. Contractul de renta viagera ncc comentat art. Renta viageră poate fi constituită, în funcţie de înţelegerea părţilor, pe durata vieţii uneia dintre ele sau pe durata. 2.242 şi următoarele din codul civil, contractul de rentă viageră presupune raporturile convenite între două părţi, raporturi prin care debirentierul se obligă să efectueze prestaţii periodice, constând în sume de bani sau alte bunuri fungibile, în folosul celeilalte părţi în contract, numită credirentier.

Si totusi, rezolutiunea contractului va fi posibila atunci cand partile au inscris in contract un pact comisoriu expres. 1647 cod civil, contractul de renta viagera este un contract aleatoriu, a carui rezolutiune nu poate fi ceruta de catre credirentier pentru neexecutare. Renta viagera este un contract prin care o persoana, numita credirentier, instraineaza, cu titlu gratuit sau oneros, un bun sau plateste o suma de bani unei alte persoane, numita debirentier. Contractul de renta viagera e reglementat prin art. Contractul de renta viagera e reglementat prin art.

Contractul De Rentă Viageră Ncc
Contractul De Rentă Viageră Ncc Source from : https://ro.scribd.com/doc/69568247/CONTRACTUL-DE-RENT%C4%82-VIAGER%C4%82-NCC
Credirentierul poate cere rezolutiunea contractului de renta viagera pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de plata a rentei, fara a restitui ratele de renta deja platita, conform art. Atît debirentierul, cît şi credirentierul are dreptul de a cere rezilierea contractului de rentă dacă, în urma neexecutării obligaţiilor sau din alte motive temeinice. Renta viageră este un contract prin care o persoană numită credirentier înstrăinează, cu titlu gratuit sau oneros, un bun sau plăteşte o sumă de bani unei alte persoane numită debirentier. 2.242 si urmatoarele din codul civil in vigoare din martie 2013. Prin contractul de renta viagera o parte, numita debirentier, se obliga sa efectueze in folosul unei anumite persoane, numita credirentier, prestatii periodice, constand in sume de bani sau alte bunuri fungibile.

Renta viagera este un contract consensual , fiind valabil incheiata prin simplul acord de vointa al partilor.

Renta viagera fiind un contract cu executare succesiva, termenul de prescriptie se va calcula raportat la fiecare rata de renta in parte. Prin contractul de rentă viageră o persoană înstrăinează un bun sau plăteşte o sumă de bani (capital) în schimbul unei prestaţii periodice în bani, care urmează a i se plăti până la decesul său (renta viageră). Credirentierul poate cere rezolutiunea contractului de renta viagera pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de plata a rentei, fara a restitui ratele de renta deja platita, conform art. Prin contractul de renta viagera o parte, numita debirentier, se obliga sa efectueze in folosul unei anumite persoane, numita credirentier, prestatii periodice, constand in sume de bani sau alte bunuri fungibile. Atît debirentierul, cît şi credirentierul are dreptul de a cere rezilierea contractului de rentă dacă, în urma neexecutării obligaţiilor sau din alte motive temeinice.

2.242 cod civil, prin contractul de rentă viageră o parte, numită debirentier, se obligă să efectueze în folosul unei anumite persoane, numită credirentier renta viageră se constituie pe durata vieţii credirentierului dacă părţile nu au stipulat constituirea acesteia pe durata vieţii debirentierului sau a. Contractul de renta viagera e reglementat prin art. 2.242 şi următoarele din codul civil, contractul de rentă viageră presupune raporturile convenite între două părţi, raporturi prin care debirentierul se obligă să efectueze prestaţii periodice, constând în sume de bani sau alte bunuri fungibile, în folosul celeilalte părţi în contract, numită credirentier. Şi totuşi, rezoluţiunea contractului va fi posibilă atunci când părţile au înscris în contract un pact comisoriu expres. Renta viagera este un contract prin care o persoana, numita credirentier, instraineaza, cu titlu gratuit sau oneros, un bun sau plateste o suma de bani unei alte persoane, numita debirentier.

Contractele Speciale Ale Dreptului Civil Mai 2012
Contractele Speciale Ale Dreptului Civil Mai 2012 Source from : http://contractespeciale.blogspot.com/2012/05/
1647 cod civil, contractul de renta viagera este un contract aleatoriu, a carui rezolutiune nu poate fi ceruta de catre credirentier pentru neexecutare. Pentru garantarea platii ratelor de renta viagera, la datele stabilite, constituie ipoteca in primul rang in favoarea mea, credirentierul(a), asupra terenului in suprafata de., situat in. Renta viagera este un contract prin care o persoana, numita credirentier, instraineaza, cu titlu gratuit sau oneros, un bun sau plateste o suma de bani unei alte persoane, numita debirentier. Contractul d erenta viagera este de regula un contract cu titlu oneros dar poate fi si cu titlu gratuit in situatia in care renta se constituie prin donatiune intre vii sau prin testament. Obligatiile credirentierului ii.3.3 urmarirea rentei viagere de catre creditori ii.4 incetarea contractului de renta viagera iii.

Renta viagera este un contract consensual , fiind valabil incheiata prin simplul acord de vointa al partilor.

Credirentierul poate cere rezolutiunea contractului de renta viagera pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de plata a rentei, fara a restitui ratele de renta deja platita, conform art. Contractul de renta viagera ncc comentat art. Atît debirentierul, cît şi credirentierul are dreptul de a cere rezilierea contractului de rentă dacă, în urma neexecutării obligaţiilor sau din alte motive temeinice. 1647 cod civil, contractul de renta viagera este un contract aleatoriu, a carui rezolutiune nu poate fi ceruta de catre credirentier pentru neexecutare. Persoana care înstrăinează bunul sau plăteşte suma de bani se numeşte credirentier, iar.

Posting Komentar untuk "Contractul De Renta Viagera"